Ülkeler arası ticaret deyince ne anlıyorsunuz

Ülkeler arası ticaret deyince ne anlıyorsunuz
Ülkeler arası ticaret deyince ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İhtiyacımız olan ürünleri, ürünlerin satıldığı yerlerden alırız. Bu alım satım işine ticaret denir. Ticaret, ülkeler arasında olursa buna dış ticaret, ülke içinde olursa iç ticaret denir. Ülkeler, ihtiyaç duydukları bütün malları kendileri üretemez. Ülkede yeterli miktarda üretilmeyen mallar, dış ülkelerden alınır. Fazla üretilen mallar ise dış ülkelere satılır. Örneğin ülkemizde pamuk, fındık, krom üretimi yeterlidir fakat petrol üretimi yeterli değildir. Dolayısıyla petrolü başka ülkelerden alırız. Pamuk, fındık, krom gibi ürünlerin fazlasını ise satarız.

İhracat, bir ülkenin ürettiği malları başka bir ülkeye veya ülkelere satması yani dış satımdır.

İthalat ise başka bir ülkeden mal getirme veya satın alma, dış alımdır. Ülkemizin farklı illerinde farklı ekonomik faaliyetler yapıldığı için ülkemizde farklı ürünler üretilmekte ve halkımızın ihtiyacı karşılandıktan sonra bu ürünlerin fazlası yurt dışına satılmakta yani ihraç edilmektedir.

1
1
2
1
1
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.