Ülkeler arası ticaretin gelişmesinde etkili olan unsurlar nelerdir

Ülkeler arası ticaretin gelişmesinde etkili olan unsurlar nelerdir
Ülkeler arası ticaretin gelişmesinde etkili olan unsurlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar ihtiyaç duydukları şeyleri talep ederler. Bundan dolayı, tüccarlar da (yani ticaret yapanlar) insanların talep ettikleri ürünleri getirmeye çalışırlar. Ancak bir başka ülkeden ürün veya eşya getirmek ancak daha kolay ve ucuz olduğu takdirde mümkün olacaktır.

Ülkeler arası ticaret ancak ülkeler arası ilişkilerin iyi olduğu ve yine insanlarının birbirine güvenebildiği ortamda gelişebilir. Bunun için de savaşların olmaması ve ülkeler arası güvenin tesis edilmiş olması gerekir. Günümüzde de ülkeler, aralarındaki ticari ilişkilerin sekteye uğramaması için sürekli bir güven ortamı tesis etmeye çalışırlar ve bunun için çeşitli anlaşmalar yaparlar. Aynı zamanda ulaşımın güvenli olması için düzenlemeler yaparlar.

  • Sosyal / Kültürel faktörler
  • Yasal faktörler
  • Ekonomik faktörler
  • Siyasi faktörler
  • Teknolojik faktörler
  • Etik faktörler

2203
899
1224
472
230
248
528
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.