Ülkeler arası ticarette ham madde – pazar ilişkisinin önemi

Ülkeler arası ticarette ham madde – pazar ilişkisinin önemi
Ülkeler arası ticarette ham madde – pazar ilişkisinin önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir ürünün ticaretinin gerçekleşmesinde üç önemli unsur rol oynar. Örneğin temel gıdalarımızdan biri olan ekmeğin ticareti yapılacaksa bunun için öncelikle ham maddeye yani buğdaya ihtiyaç vardır. Ancak buğdayı ham hâlde tüketmek mümkün değildir. Buğdaydan önce un, sonra da ekmek elde edilmesi için ikinci aşamaya yani üretime geçilmesi gerekir. Üretilen ekmekten kâr elde edebilmek için bu ürünün, tüketimin fazla olduğu yerlere ulaştırılması gerekir.

Tüketimin gerçekleştiği bu yerler, pazar olarak ifade edilir. Ticaretin bu üç unsuru arasında sıkı bir ilişki söz konusudur. Bu unsurlardan biri olmadan ticaret faaliyetinin gerçekleşmesi beklenemez. Örneğin, ham madde yoksa üretim ve tüketim de yoktur. Tüketim yani pazar yoksa ham maddenin elde edilmesine ve üretime de gerek yoktur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.