Ülkeler günümüzde ekonomik açıdan dış ülkelerden bağımsız olarak yaşayabilir mi

Ülkeler günümüzde ekonomik açıdan dış ülkelerden bağımsız olarak yaşayabilir mi
Ülkeler günümüzde ekonomik açıdan dış ülkelerden bağımsız olarak yaşayabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekonomik ilişkiler geliştirmeden bir devletin varlığını devam ettirmesi mümkün olmaz. Bir devletin bağımsızlığını kazanması ve sürdürmesi üretimine bağlı olarak ekonomik bağımsızlığı sayesinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle geçmişten günümüze ülkeler ekonomik açıdan dış ülkelerle ilişkiler kurarak ve ticari anlaşmalar yaparak varlıklarını sürdürmeyi hedeflemişlerdir.

Günümüzde de ülkeler ekonomik açıdan dış ülkelerden bağımsız olarak yaşayamazlar. Bunun için çok güçlü ve her şeye sahip olmaları gerekir ki bu da mümkün değildir. Ticari ilişkiler, karşılıklı olarak çıkar ilişkilerine dayalıdır. Çıkarların korunması ve gerçekleşmesi için de dış ülkelerle özellikle ekonomi alanında anlaşmaların yapılması ve faaliyetlerin sürdürülmesi gerekir.

Bağımsız yaşayamazlar. Çünkü günümüzde küreselleşme ve ticaretin etkisi ile tüm ülkeler ekonomik olarak birbirleri ile ilişki içindedir. Her ülke diğer bir ülkeden ihtiyacını satın almakta ve diğer ülkeye başka mal satmaktadır. Ticaret ağları ile tüm ülkeler birbirine bağlanmıştır. Bu yüzden bir ülke ekonomik açıdan dış ülkelerden bağımsız yaşayamaz.

165
62
164
51
211
116
87
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.