Ülkemizde görülen iklim türleri ve özellikleri verilmiştir, acaba yaşadığınız şehirde hangi iklim görülür

Ülkemizde görülen iklim türleri ve özellikleri verilmiştir, acaba yaşadığınız şehirde hangi iklim görülür
Ülkemizde görülen iklim türleri ve özellikleri verilmiştir, acaba yaşadığınız şehirde hangi iklim görülür, bu iklimin özellikleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İklimi tarif ederken, kurak, soğuk, ılık gibi ifadeler kullanılır. Bir bölgenin iklimini bölgenin coğrafi konumu, deniz seviyesinden uzaklığı, yüksekliği, yer şekilleri vb. etkenler belirler. Harita 1.1’de ülkemizde görülen iklim türleri ve özellikleri verilmiştir. Acaba yaşadığınız şehirde hangi iklim görülür? Bu iklimin özellikleri nelerdir? Arkadaşlarımızla paylaşalım.

Ödev cevabı kısaca : İstanbul'da Akdeniz iklimi görülür. Bu iklimin özellikleri arasında ılıman ve nemli bir yaz mevsimi ile ılıman ve yağışlı bir kış mevsimi bulunur. Yazlar genellikle sıcak ve kurudur, kışlar ise ılıman ve yağışlıdır. Deniz etkisi nedeniyle sıcaklık farkları diğer bölgelere göre daha dengelidir. İstanbul'un iklimi nedeniyle deniz ürünleri ve taze sebzeler bolca bulunur, ancak kış aylarında yağışlar nedeniyle sık sık gri ve kapalı günler yaşanabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.