Ülkemizde illere göre okuryazar oranlarını araştırınız

Ülkemizde illere göre okuryazar oranlarını araştırınız
Ülkemizde illere göre okuryazar oranlarını araştırınız, okuryazar oranı en yüksek ve en düşük illerden beşer tanesini belirleyerek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okur yazar oranı en yüksek iller: Antalya, Tekirdağ, Denizli, Çanakkale, İzmir.
Okur yazar oranı en düşük iller: Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Muş, Şırnak.

(TÜİK) Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanı 2020 yılı verileri doğrultusunda, TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre, 2020 yılında Denizli’de 6 yaş ve üzeri nüfus içinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 98,81 olarak gerçekleşti.

En yüksek iller
Bu değerle Denizli okur-yazar oranının en yüksek olduğu 3. il olurken, Türkiye genelinde okur-yazar oranının en yüksek olduğu il yüzde 99,07 ile Antalya oldu. Antalya’yı yüzde 98,88 ile Çanakkale ve yüzde 98,81 ile Denizli takip etti.

En düşük iller
Okur-yazar oranının en düşük olduğu il ise yüzde 93,02 ile Mardin olurken, Mardin’i yüzde 93,42 ile Şanlıurfa ve yüzde 93,68 ile Siirt izledi. Türkiye genelinde 6 yaş ve üzeri nüfus içinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 97,42 olarak gerçekleşti.

3
2
3
5
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.