Ülkemizde kadınları toplumsal hayatta daha değerli kılmak için neler yapılabilir

Ülkemizde kadınları toplumsal hayatta daha değerli kılmak için neler yapılabilir
Ülkemizde kadınları toplumsal hayatta daha değerli kılmak için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde kadınları toplumsal hayatta değerli kılmak için öncelikle cinsiyetçi yaklaşımı ortadan kaldırmamız gereklidir. Çünkü kadın ve erkeğin arasında cinsiyet dışında hiçbir fark yoktur. Sadece kadın ve erkek arasında fiziksel yapı ve güç farkı vardır. Erkeklerde olan bu güç farkının doğa da tüm erkek canlılarda olduğunun bilici kazandırılması gereklidir. Örnek olarak verecek olursak doğada erkek kurt dişi kurttan daha güçlüdür fakat hiçbir zaman eşine fiziksel olarak zarar vermez.

Bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta kazandırmalıyız. Çünkü ağaç yaşken eğilir. Çocuklar aile hayatında büyüklerinden ne görürse büyüyünce onu uygular. Bir babanın bir anneye fiziksel veya manevi şiddetini gören çocuk ilerde aynı davranışı kendi eşine gösterir.

Bunun dışında kadın haklarıyla ilgili farkındalık yaratmak için çeşitli proje ve çalışmalar yapılmalıdır. Aynı zamanda kadınları topluma kazandırmak için daha çok alanda şans verilmelidir.

31
11
110
11
13
22
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.