Ülkemizde kitle iletişim araçları hangi amaçlarla kullanılmaktadır

Ülkemizde kitle iletişim araçları hangi amaçlarla kullanılmaktadır
Ülkemizde kitle iletişim araçları hangi amaçlarla kullanılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde kitle iletişim araçları sıklıkla kullanılmaktadır. Kitle iletişim araçları, televizyon, telefon, internet araçları, kitap, dergi, internet olarak bilinmektedir. Kitle iletişim araçlarının kullanım amaçları bulunmaktadır. Bu amaçlardan bazıları da haberleşme ve bilgi edinmedir. Ülkemizde de kitle iletişim araçları bu amaçlarla kullanılır.

Ülkemizde kitle iletişim araçları haberleşme, bilgi edinme, bilgi toplama, öğrenme, öğretme, eğitim, kültür aktarımı, miras aktarımı, değerler eğitimi için kullanılmaktadır. Bu nedenle kitle iletişim araçlarını doğru ve etkin bir şekilde kullanmak gerekir. Amacına uygun kullanılan araçlar, amaç haline gelmemelidir. Yoksa kitle iletişim araçlarının zararları baş göstermeye başlayarak toplumu zehirler.

Televizyonlar; eğlence, dizi, çizgi film, spor ile haber iletme amacıyla kullanılıyor.

Bilgisayarlar araştırmalar yapmak, haber okumak, müzik dinlemek, videolar izlemek için kullanılıyor.

Sosyal ağ ise sevdiklerimizle iletişim kurmak, resmi işlerimizi halletmek, görüntülü konuşmak, haber okumak, müzik dinlemek gibi amaçlarla kullanılıyor.

251
140
553
106
109
105
806
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.