Ülkemizde orman bakımından fakir olan yerlerin nereler olduğunu araştırınız

Ülkemizde orman bakımından fakir olan yerlerin nereler olduğunu araştırınız
Ülkemizde orman bakımından fakir olan yerlerin nereler olduğunu araştırınız, bu yerlerin orman bakımından fakir olmalarının nedenlerini sınıfınızda paylaşınız.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ülkenin illere göre ormanlık alan dağılımını paylaştı. Yüzölçümünün yüzde 29,4'ü ormanlarla kaplı olan Türkiye’de, en az ormana sahip 5 il,

Buna göre, Türkiye'de İller bazında yüzde 72’lik pay ile Karabük orman varlığı en yüksek il olarak dikkat çekerken, hiç orman varlığı olmayan tek il ise Iğdır olarak kayıtlara geçti.

Ülkemizde orman bakımından en fakir il ise yüzde 0 ile Iğdır oldu. Iğdır’ı sırasıyla yüzde 1’e sahip olan Şanlıurfa ve Ağrı, yüzde 2'lik dilimle Van, yüzde 3'le Aksaray ve Nevşehir takip ederek, Türkiye genelinde ormanlık alan açısından en fakir iller arasında yer aldı.

Türkiye'nin en az yeşil olan illeri;
1) Iğdır % 0
2) Şanlıurfa %1
3) Ağrı %1
4) Van %2
5) Nevşehir ve Aksaray %3

Türkiye'nin en çok yeşil olan illeri;
1) Karabük,
2) Muğla,
3) Bolu,
4)Sinop,
5) Bartın ve Artvin de bulunuyor

2
2
6
3
4
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.