Ülkemizde ormanların dağılımını gösteren haritayı inceleyiniz, haritadan edindiğiniz bilgileri yorumlayarak aşağıya yazınız

Ülkemizde ormanların dağılımını gösteren haritayı inceleyiniz, haritadan edindiğiniz bilgileri yorumlayarak aşağıya yazınız
Ülkemizde ormanların dağılımını gösteren haritayı inceleyiniz, haritadan edindiğiniz bilgileri yorumlayarak aşağıya yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ülkemizde ormanların dağılımını gösteren haritayı inceleyiniz. Haritadan edindiğiniz bilgileri yorumlayarak aşağıya yazınız. Yazınızı, yazım ve noktalama işaretlerine dikkat ederek oluşturunuz.
Metninizi arkadaşlarınıza okuyunuz.

Ödev cevabı kısaca : Ülkemizde orman dağılımının iklim, coğrafya ve ekosistem özelliklerine bağlı olarak değişebileceğini ifade edebilirim. Kuzey Anadolu'da ormanların daha yaygın olduğu, ancak iç ve güney bölgelerde ormanların seyrekleşebileceği bilinmektedir. Ormanların sürdürülebilir yönetimi ve korunması büyük önem taşımaktadır.

Türkiye, orman varlığını bakımından zengin bir ülkedir. Yağış ve nem miktarına göre dağılım gösterir. Yağış miktarı fazla olan Karadeniz Bölgesi'nde ormanlar yaygındır. Yağış miktarı az olan İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ormanlık alan oranı daha düşüktür.

Ormanlar, ekosistemimiz için önemli bir yere sahiptir. Toprak erozyonunu önler, su döngüsünü düzenler, hava kalitesini iyileştirir ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olur.

Ormanların korunması, sürdürülebilir bir gelecek için önemlidir.

37
5
23
2
20
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.