Ülkemizde ticaretin geliştiği iller hangileridir

Ülkemizde ticaretin geliştiği iller hangileridir
Ülkemizde ticaretin geliştiği iller hangileridir, bu illerin ticari gelişimine katkı sağlayan unsurlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye ticaretin en çok geliştiği yerler genellikle büyük şehirlerdir, turist çeken ve halkın daha çok yaşadığı merkezler ve yerler ticaretin geliştiği yerledir, ülkemiz coğrafi olarak çok güzel bir konumda yer almaktadır. Asya kıtası ile Avrupa kıtasını birbirine bağlamaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Gaziantep.

Türkiye’de iç ticaretin gerçekleştiği merkezler şöyle sınıflandırılır:

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa ve Gaziantep gibi büyük şehirlerimiz hem üretim hem de tüketim merkezleridir. Bu iller; dış alım ve dış satımın gerçekleştiği, gelen malların tüm ülkeye dağıtıldığı büyük ölçekli ticaret merkezleridir. Bu iller içinde İstanbul, iç ticaretin çok büyük bir bölümünü gerçekleştirir. İstanbul, ticaretin yanı sıra sanayi, finans ve borsa faaliyetlerinin gerçekleştiği, tarihî turizm varlıklarına sahip önemli bir merkezdir.

Maden rezervlerine (Zonguldak kömür havzası) ya da büyük sanayi tesislerine (Adapazarı çevresi) sahip olan bölgelerdir. Sanayi bölgelerinde aynı zamanda ulaşım ve ticaret gelişmiştir.

110
14
40
25
23
26
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.