Ülkemizdeki kültürel çeşitliliğin zengin olmasında etkili olan unsurlar nelerdir

Ülkemizdeki kültürel çeşitliliğin zengin olmasında etkili olan unsurlar nelerdir
Ülkemizdeki kültürel çeşitliliğin zengin olmasında etkili olan unsurlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizdeki kültürel çeşitliliğin zengin olmasında etkili olan unsurlar farklı dil, din, millet ve uluslardan insanların hoşgörü sayesinde bir arada yaşayabilmesidir.

Ülkemizdeki kültürel çeşitliliği zengin olmasında etkili olan unsurlar Osmanlı zamanında ve geçmişimizde farklı kültürdeki insanlarla beraber yaşamak yeni yerlerin fatih edilmesi ile beraber yeni kültürlerle iç içe olma iki kıtayı birbirine bağlama Üç kıtaya da yapmama orta Asya’dan Avrasya’ya gelinceye kadar bir çok kültürü görme şansımız olacaktır.

Ülkemiz kültürel çeşitlilik bakımından zengin bir ülkedir. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz yedi bölgeden oluşur. Bölgelerin coğrafi özelliklerine göre şekillenen toplumlar kültürel anlamda da çeşitlilik gösterir. Bölgeler arası büyük farklar olmasa da bu kültürel çeşitliliği sağlamaktadır.

Dünya üzerinde insanların yaşam şeklini etkileyen birden fazla durum vardır. İçinde bulundukları kültürel yapı, yaşadıkları coğrafya şartları, dini inanışları, diğer toplumlarla olan ilişkileri, komşularının kimler olduğu ve onlarla olan ilişkiler vb. birçok durumun yaşam şekli üzerinde etkisi vardır. Kısacası dil, din, ırk yaşam şekilleri üzerindeki en temel unsurdur.

2281
2335
1550
551
343
686
2310
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.