Ülkemize komşu olan devletlerden hangilerini biliyorsunuz

Ülkemize komşu olan devletlerden hangilerini biliyorsunuz
Türkiye'nin komşuları hangi devletlerdir, bu devletlerle olan kara sınırımızın uzunlukları ne kadardır, Ülkemize komşu olan devletlerden hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemize komşu olan devletlerden hangilerini biliyorsunuz? Bilgilerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Nahçıvan, Ermenistan, İran, Irak, ve Suriye'dir. Toplam kara sınırımız 2875 km'dir.

Suriye, Türkiye sınırı 877 kilometre olup Türkiye'nin en uzun sınırı olup Ankara Antlaşması ile şekillenmiş Hatay Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmasıyla günümüze kadar gelmiş kara sınırıdır.

İran: Sınır uzunluğu 529 kilometre uzunluğundadır. İran İslam Cumhuriyeti'nin nüfusu yaklaşık 90 milyondur ve Orta Doğu'nun en gelişmiş ekonomisine sahiptir. Başkenti Tahran'dır.

Irak: Sınır uzunluğu 378 kilometre uzunluğundadır. En büyük 3. körfez ülkesidir. Çok fazla petrol rezervine sahip olduğu için stratejik bir öneme sahiptir. Başkenti Bağdat'tır.

Bulgaristan: Sınır uzunluğu 269 kilometre uzunluğundadır. Başkenti Sofya'dır. En önemli geçim kaynakları arasında sebze ihracatı ve gül yetiştiriciliği gelir.

Yunanistan: Sınır uzunluğu 203 kilometre uzunluğundadır. Başkenti Atina'dır. Felsefenin doğduğu ülke olarak tanımlanır. Sokrates, Platon ve Aristoteles'in doğduğu Helen Uygarlığının devam niteliğindedir. Nicos Kazancakis en önemli yazarlarından biridir.

Ermenistan: Sınır uzunluğu 325 kilometre uzunluğundadır. Türkiye'de batıda yer alan sınır komşularından biridir. İran ve Nahçıvan ile de sınırı bulunur. Başkenti Erivan'dır. Sanayisi gelişmemiştir. Geçim kaynaklarının çoğunu kültür ve doğu turizmi oluşturur.

Nahçıvan: Sınır uzunluğu 18 kilometre uzunluğundadır. Türkiye'nin en küçük yüz ölçümüne sahip komşusudur. Dış işlerinde Azerbaycan'a bağlı olan özerk bir cumhuriyettir. Geçim kaynaklarının yüzde seksenden fazlasını tarım ürünleri oluşturur.

Gürcistan: Sınır uzunluğu 276 kilometre uzunluğundadır. En önemli şehirleri arasında Tiflis ve Batum yer alır. Tiflis, aynı zamanda başkentidir.

4
4
3
4
2
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.