Ülkemizin nüfusunun bilinmesinin sizce önemi nedir

Ülkemizin nüfusunun bilinmesinin sizce önemi nedir
Ülkemizin nüfusunun bilinmesinin sizce önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, doğal ve beşeri koşullar yönünden farklı özelliklere sahiptir. Ülkemizde yerleşmeye çok elverişli alanlar bulunduğu gibi elverişli olmayan yerler de bulunmaktadır. Bu nedenle nüfusun dağılımı ülkemizin her yerinde aynı değildir!

Bir ülkede kalkınma planlarının yapılması ve uygulanabilmesi için ülke nüfusunun özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir.

Bunun için nüfus sayımları yapılır. Ülkemizde ilk nüfus sayımı 28 Ekim 1927 tarihinde yapılmış ve ülke nüfusumuz 13.648.270 olarak belirlenmiştir.

“Türkiye İstatistik Kurumu” (TÜİK) tarafından yapılan nüfus sayımları sırasında nüfusumuzun özellikleri de tespit edilir. Nüfusumuzun yaş gruplarına ve cinsiyete göre dağılımı, çalışan nüfusun hangi ekonomik faaliyet kollarında çalıştığı, nüfusun eğitim durumu, kır ve kent nüfus oranları elde edilir. Bu bilgiler sayesinde oluşturulan tablo ve grafiklerden faydalanılır.

  • Barınma, beslenme ve korunma ihtiyaçlarının belirlenmesi
  • Kalkınma planlarının yapılabilmesi ve uygulanabilmesini sağlamak
  • Seçmen sayısını belirlemek
  • Temel askeri güç ihtiyaçlarını belirlemek
  • Vergilendirme için temel oluşturmak
  • Belediye hizmetlerinin bütçelerini belirlemek
  • Nüfus artış oranını belirleyerek gerekli önlemleri alarak dengeli nüfus artışını sağlamak

4
15
3
5
6
3
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.