Ülkemizin, Türk Cumhuriyetleri ve sınır komşularıyla ilişkilerinin iyi durumda olmasının sağlayacağı katkılar

Ülkemizin, Türk Cumhuriyetleri ve sınır komşularıyla ilişkilerinin iyi durumda olmasının sağlayacağı katkılar
Ülkemizin, Türk Cumhuriyetleri ve sınır komşularıyla ilişkilerinin iyi durumda olmasının sağlayacağı katkıların neler olduğunu ifade ediniz

Ülkemizin çıkarları açısından önemli. Komşu ülkelerle ilişkilerimin iyi olması bizim güvenliğimizi, ticaretimizi ve turizm faaliyetlerimizi etkiler.

Türkiye bu ülkelerin çevresinde olmak ile beraber stratejik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Özellikle kıtalar arası geçiş sağlaması sebebiyle dünyayı birbirine bağlama noktasında önemli bir potansiyele sahiptir. Bu ülkeler ile aramızda çok ciddi ticari anlaşmalar ve turistik ilişkiler bulunmaktadır. Turistik olarak hem deniz açısından hem tarihi açıdan hem de sağlık konusunda önemlidir.

Ülkemizde bu ülkelerden her sene bütün mevsimler boyunca turistler gelir. Böylece ülkemize önemli gelir kaynakları sağlarlar. Komşu ülke olmasa bile bize yakın olduğu için Rusya da bu konuda büyük bir öneme sahiptir. Bu yüzden komşularımızla aramızdaki ilişkiyi her zaman iyi tutmalıyız. Böylece ülkemizin gelişmesine ve ekonomik açıdan daha yüksek noktaya ulaşmasına fırsat tanıyabiliriz.

 Bu doğrultuda Yunanistan ve Bulgaristan ile Gürcistan gibi ülkeler Avrupa’da yer alan komşu ülkelerdir. Aynı zamanda Irak, Suriye, İran ve Nahçıvan gibi ülkeler ise doğuda kalan komşu ülkelerimizdir. Havayolu, denizyolu ve demiryolu ile karayolu üzerinden devamlı ithalat ve ihracat gerçekleştiririz. Yani bu ülkelerden bize farklı ürünler gelirken aynı zamanda bu ülkelere bizden değişik ürünler gitmektedir. Ayrıca bu ülkeler ile aramızda bazı anlaşmalar söz konusudur. Sınır anlaşmaları başta olmak üzere hem iş hem de kültürel, sosyal, siyasi ve askeri gibi anlaşmalar bulunur.

165
20
268
18
73
48
144
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.