Ulular köprü olsa basıp geçme atasözünün anlamı nedir

Ulular köprü olsa basıp geçme atasözünün anlamı nedir
Ulular köprü olsa basıp geçme atasözünün anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Büyüklere karşı her zaman ve her durumda saygılı olmalıdır. Onlar yüksek bir görevde bulunmasalar, dahası herkes onları hor görse ve çiğneseler bile, insan saygısını azaltmamalıdır. Bilgi, görgü ve tecrübe yönünden üstün olanlar, toplumda hak ettikleri yeri alırlar. Değerlerine sahip çıkamayan toplumlarda bilge kişilerin baskı altında tutulduklarına tanık oluruz. Büyüklerimize, bilge kişilere, hangi durumda olurlarsa olsunlar, her zaman saygılı olmalıyız.

İnsan kendinden büyüklere her zaman hürmet etmeli, onları incitecek davranışlarda bulunmamalı, saygıda kusur etmemelidir. Çünkü onlar yaşları, tecrübeleri, erdemleri bakımından buna lâyıktırlar. Başkalarının onlara saygısızca davranması, senin saygını azaltmasın.
* ulu : Erdemleri bakımından çok büyük, yüce.

113
37
24
8
19
11
127
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.