Ulus, konuk, vatan ve vapur kelimelerinin eş anlamlısı nedir

Ulus, konuk, vatan ve vapur kelimelerinin eş anlamlısı nedir
Ulus, konuk, vatan ve vapur kelimelerinin eş anlamlısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vapur kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Gemi
Konuk kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Mesken, Misafir, Mihman
Vatan
kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Yurt, Sıla, Memleket
Ulus
kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Millet

Ulus kelimesinin eş anlamlı kelimesi, anlamdaşı veya yakın anlamı millet kelimesidir.
Ulus kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer almaktadır. Ulus kelimesinin anlamı şu şekilde belirtilmiştir.

Genellikle aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, duygu, ülkü birliği bulunan insan topluluğu. Ahali, halk, topluluk.

Vatan kelimesinin Türk Dil Kurumu açısından eş anlamı ‘yurt’ olarak öne çıkmaktadır. Genelde Vatan gündelik yaşamda daha sık kullanılsa dahi, farklı zamanlarda yurt sözcüğü eş anlamlı olarak değerlendirilebilir.

Konuk kelimesi, herhangi bir yere veya bir başkasının evine kısa bir süreliğine kalmak için gelen kişiyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Konuk kelimesi aynı zamanda Türk dil kurumuna göre bir yere veya birinin evine kısa bir süre kalmak için gelen kimse, misafir, mihman anlamına gelmektedir. Konuk aynı zamanda misafir ve mihman şeklinde de oldukça fazla kullanılmaktadır.

21
0
8
0
2
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.