Uluslararası deniz ulaşımında önemli geçitlere sahip olan ülkeler hangileridir

Uluslararası deniz ulaşımında önemli geçitlere sahip olan ülkeler hangileridir
Uluslararası deniz ulaşımında önemli geçitlere sahip olan ülkeler hangileridir, bununla ilgili bilgilerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Uluslararası deniz ulaşımında önemli geçitlere sahip olan ülkeler hangileridir? Bununla ilgili bilgilerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca :
Panama: Panama Kanalı'nın bulunduğu ülke olarak Amerika kıtaları arasındaki deniz ticaretinde önemli bir geçiş noktasıdır.
Mısır: Süveyş Kanalı'nın bulunduğu ülke olarak Afrika ile Asya'yı birbirine bağlayarak Doğu ve Batı arasındaki deniz ticaretini hızlandırır.
Türkiye: İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nın bulunduğu ülke olarak Avrupa ile Asya arasındaki ana ulaşım rotalarından biridir, uluslararası deniz ticaretinin önemli bir parçasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.