Uluslararası etkileşimde turizmin önemi

Uluslararası etkileşimde turizmin önemi
Uluslararası etkileşimde turizmin önemini örnekler vererek açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uluslararası etkinlikler, spor müsabakaları, fuarlar ve festivaller, farklı millet ve toplumların bir araya gelerek etkileşimde bulunulmasını ve etkileşimin gelişmesini sağlar.

Bu sayılan etkinliklere, yurt içi ve dışından, çok sayıda kişi, katılımcı ve ziyaretçi olarak katılmaktadır. Bu insanlar bu etkinlikle, birbirlerini tanır, spor, sanat, kültür, teknoloji ve bir çok alanda bilgi alışverişinde bulunurlar. Bu sayede her geçen yeni projeler ortaya çıkmaktadır.

Bu etkinlik ve toplantılarla ülkeler arası ekonomik ve siyasi ilişkiler gelişir ve barış yayılır. Ekonomik zenginleşme ve turizm gelirleri artar.

İnsanların devamlı yaşadıkları bir yerden başka bir yere herhangi bir amaçla gitmesine turizm denir. Turizm faaliyetinde bulunan kişiye ise turist denir. Turizm sayesinde ticaret birçok farklı milletten insanla yapılabilmektedir. Burada şunu da belirtelim. Turizm iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. Uluslararası etkileşimi arttıran dış turizmdir. İç turizm aynı ülke sınırları içerisinde olurken dış turizm uluslararası nitelik taşır.

108
90
38
28
29
2
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.