Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ücretleri

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ücretleri
2021-2022 eğitim yılı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ücretleri ne kadar, burs ve yurt imkanları nedir, detaylar haberimizde...

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde eğitim dili İngilizce’dir. İngilizce Hazırlık Okulunda eğitim-öğretim ücrete tabidir;

İngilizce Hazırlık Okulunda bir yıllık (32 Haftalık) eğitim-öğretim ücreti 22.000 TL’dir (Hazırlık okulu kitap ücreti dahildir).

YKS Bursu: 2021 AYT girişli öğrenciler için akademik yıl öğrenim ücreti fakülte sınıflarında şu şekilde belirlenmiştir. Mimarlık ve Psikoloji Bölümlerinin burssuz öğrenciler için 35.000 TL, %75 burslu öğrenciler için 8.750 TL, %50 burslu öğrenciler için 17.500 TL’dir. Uluslararası İlişkiler, İşletme ve Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı Bölümlerinin burssuz öğrenciler için 32.000 TL, %75 burslu öğrenciler için 8.000 TL, %50 burslu öğrenciler için 16.000 TL’dir. İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finans, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sosyal ve Siyasal Bilimler ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinin burssuz öğrenciler için 28.000 TL, %75 burslu öğrenciler için 7.000 TL, %50 burslu öğrenciler için 14.000 TL’dir.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Saraybosna, Bosna-Hersek (IUS) ile yürütülecek olan uluslararası ortak lisans programı 4 yıl süreli olup, öğrenciler Hazırlık eğitimlerini ve birinci ve ikinci yıl öğrenimlerini Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde, üçüncü ve dördüncü yıl öğrenimlerini ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapacaklardır. Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde eğitim ve iletişim dili İngilizce’dir.

Üniversitede eğitimöğretim ücrete tabidir. İngilizce yeterliliğini belgeleyen veya yapılacak yeterlik sınavında başarılı olan öğrenciler doğrudan üniversitenin 1. sınıfına kaydedilir. İngilizce yeterliliğini belgeleyemeyen veya yeterlilik sınavında başarılı olamayan öğrenciler dil seviyelerine göre üniversite bünyesinde bulunan İngilizce Hazırlık Okuluna devam ederler. İngilizce Hazırlık Okulu 4 yıllık eğitim süresine dahil değildir. İngilizce Hazırlık Okulunda eğitimöğretim ücrete tabidir; her biri 8 haftadan oluşan toplam 4 modül 32 hafta sürmektedir. İngilizce Hazırlık Okulunda bir yıllık (32 haftalık) eğitimöğrenim ücreti 22.000 Türk lirasıdır IUS’taki hazırlık sonrasında 1. ve 2. Yıllar için eğitim harcı ve diğer ücret bilgileri https://www.ius.edu.ba/tuitionfees-scholarships web sitesinden edinilebilir.

Saraybosna’daki yaşam giderleri hakkında ayrıntılı bilgiye IUS’un web sitesinden ulaşılabilir. IUS’ta birinci ve ikinci yıl öğrenimlerini tamamlayan öğrencilerden 4 dönem sonundaki not ortalaması 4.00 üzerinden 2.50 ve üzeri olan öğrenciler, İTÜ’de eğitimlerine devam edebileceklerdir. Dört dönem sonundaki not ortlaması 2.50/4.00 'nin altında olan öğrenciler bu şartı sağlayana kadar eğitimlerine IUS'ta devam edeceklerdir. Programın İTÜ’deki öğrenim yıllarında öğrenciler yıllık 6.000 Türk lirası öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.