UMKE açılımı nedir, neyin kısaltmasıdır

UMKE açılımı nedir, neyin kısaltmasıdır
UMKE açılımı nedir, neyin kısaltmasıdır, UMKE görevlisi nasıl olunur, UMKE gönüllüleri ne iş yapar, görevleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Felaketlerin her türlüsüne karşı yurt içinde ve yurt dışında yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunmayı hedeflemiş, gönüllü olarak çalışan sağlık personellerinden oluşmuş ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan kuruma UMKE denir. Sağlık konusunda kendi birimleri üzerinde görevlerini yerine getirmekte olan sağlık çalışanları UMKE etrafında toplanmış ve UMKE kurumu vesilesi ile ülkemizde ve Dünya üzerinde pek çok ülkede farklı sağlık hizmetleri vermektedir.

UMKE açılımı nedir

Doğal felaketler ve bazı acil sağlık durumlarında, gerekli hizmeti gönüllülük ile vermek üzere oluşturulmuş, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan UMKE'nin açılımı; Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi şeklinde karşımıza çıkmaktadır. UMKE özellikle anlık müdaheleleri ile pek çok hayata dokunmuş, pek çok hayat kurtarmış ve kurtarmaya devam eden bir kurumdur.

UMKE gönüllüleri ne iş yapar

UMKE içerisinde bulunan gönüllülerin çoğu sağlık çalışanıdır. UMKE içerisinde bulunan sağlık çalışanları almış oldukları özel eğitim ile birlikte bazı durumlarda şu işleri yaparlar:

  • Acil durumlarda kazazedelere müdahele etmek
  • Hastaların naklini güvenli bir şekilde gerçekleştirmek
  • Sağlık ekiplerinin yetersiz olduğu bazı durumlarda gerekli olan donanımı sağlamak
  • Gerçekleşen doğal afetler ve acil durumlar karşısında hem yurt içinde hem de yurt dışında destek sağlamak.

UMKE'nin görevleri nelerdir

UMKE'nin pek çok görevi bulunmaktadır. Bu görevlerden bazıları şu şekildedir:

  • Acil durum bulunduğunda kazazedelere acil müdahelede bulunmak.
  • Kazazedeye yapılan yardımdan sonra onu güvenli bir şekilde hastaneye naklini gerçekleştirmek
  • Sağlık ekiplerinin yeterli olmadığı durumlarda, gerekli olan donanımı sağlamak
  • Gerekli iletişimi ve bilgi akışını sağlamak
  • Gerçekleşen doğal afetler ve acil durumlar karşısında hem yurt içinde hem de yurt dışında destek sağlamak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.