Üniversite harç ücretleri belirlendi

Üniversite harç ücretleri belirlendi
2020-2021 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim ücretlerinin tespitine dair karar 10 Temmuz tarihli resmi gazetede yayınlandı.

Yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için uzaktan ve ikinci öğretim ücretlerinde geçen yıla göre değişiklik olmadı. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ile açık öğretim öğrencilerinden öğrenci katkı payı alınmayacak.

‘2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, yükseköğretim kurumlarının cari hizmet maliyetlerine birinci öğretim ile açık öğretimde devlet ve öğrenci tarafından yapılacak katkı payı tutarları ile ikinci ve uzaktan öğretim öğrencilerinin öğrenim ücreti tutarları açıklandı. Buna göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları devlet tarafından karşılanacak. Bu kapsamda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında devlet tarafından karşılanacak öğrenci katkı payı tutarları yüzde 20 artırımlı olarak ödenecek.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim ücretlerinin tespitine dair kararın yürürlüğe konulmasına 2547 sayılı kanunun 46. maddesi ile 3843 sayılı kanunun 7. maddesi gereğince karar verildi.

(Karar Sayısı: 2755) Tıklayınız.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 46 ncı maddesi uyarınca; üniversite öğrencilerinden ikinci öğretim ve uzaktan eğitim görenler ile halihazırda yasal süresi içinde b>mezun olamamış durumda olan birinci öğretim öğrencilerden güz ve bahar dönemi olmak üzere, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen rakamlara göre katkı payı/öğrenim ücreti alınıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.