Üniversiteler ne zaman açılacak

Üniversiteler ne zaman açılacak
2020-2021 Üniversiteler Ne Zaman Açılacağı konusundaki detaylı bilgileri haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Bu yıl ilk kez üniversiteye adım atacak öğrencilerin yanı sıra ara sınıflarda eğitimlere devam edecek öğrenciler de üniversitelerin açılış tarihi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kampüslerinden uzak kalan öğrenciler, yeni dönemin başlangıç tarihi için YÖK başta olmak üzere resmi kurumlardan gelecek açıklamalara odaklanmış durumda. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

2020-2021 EĞİTİM YILI BAŞLANGIÇ TARİHİ BELLİ OLDU MU

Normal şartlarda her yıl eylül ayında açılan üniversitelerin bu yılki açılış tarihleri hakkında henüz net bir bilgi yok.

Konuya ilişkin YÖK başta olmak üzere ilgililerden açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz

YÖK: UZAKTAN ÖĞRETİMLE VERİLEBİLECEK DERS ORANI YÜZDE 40'A ÇIKARILDI 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede "yeni normal" dönemde, yükseköğretim sistemini yarınlara, üniversiteleri küresel değişim ve yeni döneme hazırlayabilmek, uluslararası rekabete sokabilmek için bazı yenilikçi düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Mevzuata göre üniversitelerin, örgün programlarında yer alan derslerin yüzde 30'una kadarını uzaktan öğretim yoluyla verebildiğine dikkati çeken Saraç, buna rağmen bu orana yaklaşan üniversitenin bulunmadığını dile getirdi.

Saraç, bu durumun, dijital imkanların kullanılması yolunda güçlü iradeye sahip kurumların bile yönlendirme, destek ve teşviğe ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede yükseköğretim kurumlarımızı, önümüzdeki süreçlere hazırlayabilmek, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ders vermelerine ilişkin çalışmalarını ve hazırlıklarını desteklemek amacıyla yükseköğretim kurumlarında uzaktan öğretim yoluyla ders verilmesi konusunda önemli kararlar alınmıştır. Buna göre, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranı yüzde 40'a yükseltildi. Böylelikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz de geçebilecek."

Her üniversitenin kendi web sitesinde akademik takvimi vardır. Kesin bilgi oradan öğrenilebilir. Çünkü her üniversitenin açılış tarihi farklı olabilir.Ancak açılış tarihleri tüm üniversitelerin Eylül sonu Ekim başı şeklindedir.

Akademik takvime ulaşamadıysanız yapmanız gereken şey; yerleştiğiniz üniversitenin öğrenci işlerini arayarak yerleştiğiniz bölümün ders başlangıç tarihini öğrenmenizdir.

Tüm üniversitelileri başarılı ve mutlu bir öğrenim hayatı geçirmelerini dileriz.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak etmekte. Her üniversitenin açılış tarihi aynı olmayabiliyor. Bu yüzden öğrencilerin kendi üniversitesinin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül ortası – ekim başı gibi olmaktadır.

Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarakta öğrenebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum