Üretecin icadı üzerine deneyler yapan bilim insanlarından Galvani ve Volta’nın bakış açıları arasındaki farkları araştırınız

Üretecin icadı üzerine deneyler yapan bilim insanlarından Galvani ve Volta’nın bakış açıları arasındaki farkları araştırınız
Üretecin icadı üzerine deneyler yapan bilim insanlarından Galvani ve Volta’nın bakış açıları arasındaki farkları araştırınız. Edindiğiniz bilgileri kullanarak bu bilim insanlarının görüşleri arasındaki farkları tartışınız.

Soru : Üretecin icadı üzerine deneyler yapan bilim insanlarından Galvani ve Volta’nın bakış açıları arasındaki farkları araştırınız. Edindiğiniz bilgileri kullanarak bu bilim insanlarının görüşleri arasındaki farkları tartışınız. Kimin haklı olduğu hususunda bir sonuca varmaya çalışınız.

Cevap : Luigi Galvani ve Alessandro Volta, elektrik ve elektriksel olaylarla ilgili farklı teoriler geliştirmişlerdir. Galvani, kasların kasılmasını metallerin temasıyla açıklamış ve hayvansal elektrik kavramını savunmuştur. Volta ise kimyasal reaksiyonların elektrik ürettiğini iddia etmiş ve bu konuda çalışmıştır. Günümüzde, Volta'nın kimyasal reaksiyon teorisi daha yaygın olarak kabul görmektedir.

4
11
0
0
0
0
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.