Üretecin keşfi üzerine deneyler yapan bilim insanları Luigi Galvani ve Alessandro Volta’nın yaptığı çalışmalar

Üretecin keşfi üzerine deneyler yapan bilim insanları Luigi Galvani ve Alessandro Volta’nın yaptığı çalışmalar
Üretecin keşfi üzerine deneyler yapan bilim insanları Luigi Galvanive Alessandro Volta’nın yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Üretecin keşfi üzerine deneyler yapan bilim insanları Luigi Galvani ve Alessandro Volta’nın yaptığı çalışmaları araştırınız.
Bu iki bilim insanının bakış açıları arasındaki farkı arkadaşlarınızla tartışınız

Ödev cevabı kısaca : Luigi Galvani ve Alessandro Volta, elektrik konusundaki çalışmalarıyla tanınan iki bilim insanıdır. Farklı bakış açılarına sahiptirler. Galvani, kurbağa kaslarının metallerle temasında kasılma tepkisi gözlemleyerek "hayvansal elektrik" fikrini geliştirmiştir. Volta ise kimyasal bir süreçle elektrik üreten ilk kimyasal pil olan voltaik hücreyi icat etmiş ve Galvani'nin fikrini reddetmiştir. Bu farklı görüşler, elektrik konusundaki bilimsel tartışmalara yol açmıştır.

Luigi Galvani Hayvan dokusunda elektriğin doğası ve etkileri üzerine yaptığı olağanüstü çalışmalarla tanındı ve daha sonra voltaik pillerin icat edilmesine yol açtı. Galvani, "hayvansal elektrik" teorisini ortaya attı. Bu teorisini, rastlantı sonucu ölü bir kurbağanın bacağındaki sinirlerin neşter ile kesildiğinde kasıldığını gözleyerek oluşturmuştu. Alessandro Volta kas hücrelerinin yapısındaki metal iyonlarının ve içerisindeki sıvının elektrik içerdiğini keşfetti. Volta, aynı mantıkla ilerleyerek tuzlu su çözeltisinin iki ayrı uç kısmına çinko yerleştirmiş ve elektrik akımını elde etmiştir.

Luigi Galvani kurbağalarla yaptığı deneyin sonucunda hayvansal elektriği bulduğunu kastetti. Ancak Alessandra Volta, kurbağa bacağı kasılmalarının farklı iki metalden kaynaklandığını bulur.

136
29
50
12
14
37
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.