Üretici canlılara örnekler

Üretici canlılara örnekler
Üretici canlılar hangileridir, üretici canlılara örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Canlılar üç ana başlık altında incelenmektedir. Bunlar üretici canlılar, tüketici canlılar ve ayrıştırıcı canlılar olarak bilinmektedir. Üretici canlılar, kendi besinini kendisi yapan canlılardır. İnorganik bileşenlerden organik bileşenler oluşturarak özellikle fotosentez yapan canlılar üretici sınıfında yer almaktadır.

Üretici canlılara örnekler ise şu şekildedir; bitkiler, mavi yeşil algler, öglena ve bazı bakteriler bu sınıfta yer almaktadır. Fotosentez yapmanın tek yolu klorofil pigmentine sahip olmaktan geçer. Bu nedenle yeşil yapraklı bitkiler, klorofil taşıyan bazı ilkel canlılar da fotosentez yaparak kendi besinini kendisi üretir. Fotosentez, güneş ışığı ve klorofil yardımıyla karbondioksit ve suyun, oksijen ve besine dönüşmesi şeklinde meydana gelmektedir.

254
126
647
73
65
103
745
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum