Üretim teknolojisindeki gelişmelerin hayatımıza etkileri nelerdir

Üretim teknolojisindeki gelişmelerin hayatımıza etkileri nelerdir
Üretim teknolojisindeki gelişmelerin hayatımıza etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde gelinen teknolojik seviye, üretim teknolojilerinin oldukça gelişmesine, robotik sistemlerinin kullanılmasına neden olmuştur. Üretim teknolojilerindeki bu ilerlemenin olumlu etkileri olduğu gibi, bazı kesimleri ve dünyamızı olumsuz da etkileyebilmektedir. Verimlilik ve üretim çok artması. Daha az zamanda daha az insan gücü ile çok daha fazla üretim yapılabilmektedir.

Üretim teknolojileri sayesinde, 7 gün 24 saat aralıksız üretim yapılabilme imkanına kabul olmuştur. Olumsuz etkilerine ise şu örneği verebiliriz. Üretim teknolojilerinin gelişmesi sonucu, arabaların ve fabrikalarının enerji ihtiyacından dolayı çıkan duman, gaz ve atıkların çevreyi kirletmesi, Elektrikli aletler, manyetik alanlar, yüksek gerilim hatları, gibi alanların insan sağlığını olumsuz etkilemesi, kanser vakalarının artması.

103
34
112
34
38
34
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.