Ürünlerin e-ticaret üzerinden tanıtımı ve pazarlanmasının sağladığı kolaylıklar

Ürünlerin e-ticaret üzerinden tanıtımı ve pazarlanmasının sağladığı kolaylıklar
Ürünlerin e-ticaret üzerinden tanıtımı ve pazarlanmasının sağladığı kolaylıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

E-ticarete Genel ağ üzerinden insanların gerçek ya da sanal ürünleri satın alma işlemi de diyebiliriz. Ailemiz ile güvenli bir alışverişi mağazaya gitmeden dijital ortamda hızlı bir şekilde yapabiliriz. Diyelim ki bir spor ayakkabısı almak istiyorsunuz. Beğendiğiniz ayakkabı modellerini Genel ağdaki, güvenli sitelerde sanal mağazalarda karşılaştırabilir ve size en uygun ürüne en kısa sürede elektronik ortamda ulaşıp bu ürünü satın alabilirsiniz. Böylece e-ticaret size zamandan tasarruf ve alışverişte kolaylık sağlar.

E-ticaret, bize ticaretin nasıl daha kolay yapılacağını göstermektedir. İletişim araçlarındaki gelişmeler, ürünlerin alım ve satımını kolaylaştırmaktadır. E-ticaret üzerinden yürütülen faaliyetler; üretim, dağıtım ve pazarlama süreçlerini içine almaktadır. E-ticaretin yaygınlaşması ile ülke ekonomilerinin büyüme hızlarında artışlar yaşanmaktadır.

E-ticaret, bize ürün satın alma konusunda yardımcı olduğu kadar vergi ödemesi, pasaport başvurusu ya da bankacılık işlemleri yapmak gibi kolaylıklar da sağlamaktadır. İnsanlar artık Genel ağ üzerinden e-devlet kapısı ile normalde yapılması uzun sürebilecek pek çok işlemi daha hızlı yapmaktadır.

Elektronik kitap (e-kitap), kitapların basılı olmayan elektronik ortamdaki hâlidir. Elektronik kitap; bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlarda okuyabileceğimiz sanal kitaplar olarak tanımlanabilir. Aradığımız bir kitaba dijital ortamda e-kitap ile kolaylıkla ulaşabiliriz. Diyelim ki bir kitap yazdınız. Yazdığınız bu kitabı hem basılı hem de e-kitap olarak okuyucularla paylaşabilirsiniz.

Ürünlerin e-ticaret üzerinden tanıtımı ve pazarlanmasının sağladığı kolaylıklar:

  • Herkeste artık akıllı cep telefonları var. Bu tür reklamları her yerden izleyebilmek daha kolay.
  • Güvenli alışveriş yapmak için mağazaya gitmemize gerek kalmaz. İnternet üzerinden kolay bir şekilde alışveriş yapılabilir.
  • İletişim araçlarındaki gelişmeler, ürünlerin alım ve satımını daha pratik bir hale gelir.
  • E-ticaret ile birlikte vergi ödemesi, pasaport başvurusu ya da bankacılık işlemleri de yapılabilir. Bu büyük kolaylık sağlamaktadır.
  • Aradığımız bir kitaba dijital ortamda e-kitap ile kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Örneğin öğrenciler ders kitaplarına internet üzerinden ulaşabilirler.

31
5
3
3
3
3
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.