Uşak Üniversitesi YKS yeni kayıt işlemleri nasıl yapılacak

Uşak Üniversitesi YKS yeni kayıt işlemleri nasıl yapılacak
2021-2022 Uşak Üniversitesi YKS yeni kayıt işlemleri ne zaman başlayacak, kayıt için istenen belgeler nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

2021-2022 eğitim öğretim yılında YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar; kayıtlarını e-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr) 04 - 08 Eylül 2021 tarihleri arasında elektronik olarak yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt kabul eden programlara yerleşen öğrencilerin, elektronik kayıt yaptırmaları zorunludur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt için Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Elektronik kayıt yaptıracak adayların YÖK Başkanlığının talimatlarını takip etmeleri rica olunur. Elektronik kayıt yaptıramayacak olan adaylar, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile başvuru şartlarında sağlık raporu, boy kilo endeksi ölçümü yapılacak programlar ve kayıt için özel şartı olan programlara yerleşen adaylar elektronik kayıt yaptıramayacaklardır. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtları 06 - 10 Eylül 2021 tarihleri arasında YKS YERLEŞTİRME BELGENİZDE belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Üniversiteye şahsen gelerek kayıt yaptıracak olan II. Öğretim öğrencileri, mağdur olmaması için üniversiteye gelmeden önce Türkiye genelindeki tüm Ziraat Bankası şubelerinden, Ziraat Bankası ATM’lerinden veya Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden 03 Eylül 2021 tarihinden itibaren öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra, kesin kayıt işlemleri için Kayıt Yaptıracağınız Birimine başvurunuz. Kayıt için gelmeden önce öğrenim ücretlerini yatırmanız işlemlerinizin daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır.

Elektronik kayıt yaptırabilmek için öğrenim ücretinin ödenmiş olmasına bakılmaz ancak ders kaydı yaptırabilmek için öğrenim ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle elektronik kayıt yaptıracak olan öğrencilerimizin ders kayıt işlemlerini yaparken öğrenim ücretlerini ödemiş olmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yaptıracak olan II. Öğretim öğrencilerimiz de aynı ödeme kanallarından, belirtilen tarihlerde (03 - 10 Eylül 2021 ) öğrenim ücreti ödemelerini gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Başka banka ve şubelerden EFT veya havale kabul edilmemektedir.

Öğrenci Numaranızı Öğrenmek İçin Tıklayınız.

Önemli Not: Güncel bilgiler ve detaylar için üniversitenin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın fotokopisi (aslının ibrazı zorunludur.) ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.*

(*2021 YKS sonucuna göre bir Yükseköğretim Programına yerleştirilerek kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından (Lise) mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek öğrenciler de belirlenen tarihlerde geçici olarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Bu öğrenciler, mezun olduklarına dair belgeyi 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçici kayıt yaptırdıkları Yükseköğretim Kurumuna teslim etmek zorundadırlar. 31 Aralık 2021 tarihine kadar mezun olduklarına dair belgeyi teslim etmeyen öğrencilerin geçici kayıtları İPTAL edilecek ve kayıtları silinecektir.)

2) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleşmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

3) YKS yerleştirme belgesinin internet çıktısı.

4) Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslının ibrazı zorunludur.)

5) 6 adet 4.5 x 6 cm. boyutunda fotoğraf: Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.

6) Öğrenim ücretini yatırdığına dair makbuzunu kayıt için geldiğinizde teslim edeceğinizden lütfen kaybetmeyiniz, şayet kaybederseniz en yakın Ziraat Bankası şubesinden dekontlarınızı alınız. (N.Ö. öğrencilerinden banka dekontu istenilmemektedir.)

7) Bazı programlara kayıt yaptıracak adaylardan YKS tercih kılavuzunda Özel Koşul ve Açıklamalar kısmında belirtilen belgeler ve belirtilen şartları taşımak. Bu programlar;

7.1)Sivil Havacılık MYO, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (N.Ö. ve İ.Ö.) programlarına kayıtlanacak öğrencilerden; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yetkilendirmiş olduğu hastanelerden uçuşa uygunluk raporu.

7.2)Sivil Havacılık MYO’nun tüm programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerden Adli Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı sorgulaması.

7.3)Sivil Havacılık MYO’nun Uçak Teknolojisi programına kayıt yaptıracak öğrencilerden, mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

7.4)Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (N.Ö. ve İ.Ö.) programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerin üniversitenin belirleyeceği kurum/kuruluşlarla yapılacak psikolojik, algı-karar verme yetisini ölçmeye yönelik testler ve mülakattan olumsuz not almaması gerekmektedir.

8)YKS ile Üniversitemize yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, Üniversitemiz tarafından https://yoksis.yok.gov.tr/ internet adresinden sorgulanacaktır. Ancak 1999 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adayların; kayıt işlemlerinde olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için askerlik durum bilgilerini, askerlik şubelerinden kontrol ettirmeleri önemle duyurulur.

İlçelerde bulunan kayıt merkezlerinde kayıt yaptıracak olan II. öğretim öğrencilerimizin mağdur olmaması için belirtilen kayıt merkezlerine gitmeden önce öğrenim ücreti ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

Elektronik Kayıt için tıklayınız.

İletişim Bilgileri için tıklayınız.

Etiketler :
1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.