Ütü yapmak, cam silmek, ev süpürmek, otomobil yıkamak, bahçe işleri yapmak fiziksel aktivite olabilir mi

Ütü yapmak, cam silmek, ev süpürmek, otomobil yıkamak, bahçe işleri yapmak fiziksel aktivite olabilir mi
Ütü yapmak, cam silmek, ev süpürmek, otomobil yıkamak, bahçe işleri yapmak fiziksel aktivite olabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fiziksel aktivite, vücudun enerji harcaması gerektiren herhangi bir hareketi olarak tanımlanabilir. Bu, gün boyunca otururken veya otururken yaptığımız her hareketi içerir. Örneğin, sınıfa yürümek, merdiven çıkmak, çimleri biçmek ve hatta evinizi temizlemek bile fiziksel aktivite olarak kabul edilebilir. Egzersiz bir tür fiziksel aktivitedir ancak her fiziksel aktivite egzersiz değildir. Egzersiz, fiziksel zindeliği geliştirmek veya sürdürmek amacıyla planlı, yapılandırılmış ve tekrarlayan bir aktivitedir.

Dört ana fiziksel aktivite türü vardır bunlar aerobik, kas güçlendirici, kemik güçlendirici ve esneklik için yapılan aktivitelerdir. Aerobik aktivite, kalbinize ve akciğerlerinize en çok fayda sağlayan tiptir. Aerobik aktivite kollarınız ve bacaklarınızdaki gibi büyük kaslarınızı hareket ettirir. Koşu, yüzme, yürüyüş, bisiklet, dans ve atlama krikoları aerobik aktivitenin örnekleridir. Aerobik aktivite de dayanıklılık aktivitesi olarak adlandırılır. Bu yüzden kas gruplarının herhangi bir hareket ile çalışması fiziksel aktiviteye örnek olarak gösterilebilir. Bu yüzden evde gündelik olarak yapılan aktiviteler (ütü yapmak, cam silmek, ev süpürmek, otomobil yıkamak, bahçe işleri yapmak) fiziksel aktiviteye örnek verilebilir. Sadece fiziksel aktiviteye belli bir düzen içerisinde olmalı. Bu yüzden evde yapılan aktivitelerde düzenli her gün yapılmalı.

36
1
14
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.