Uydusu bulunan gezegenler hangileridir

Uydusu bulunan gezegenler hangileridir
Uydusu bulunan gezegenler hangileridir, doğal uydusu olan ve olmayan gezegenler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güneş sisteminde 8 adet gezegen vardır ve bazı gezegenlerin doğal uydusu olmadığı görülmektedir. Doğal uydusu olan gezegenler ise birçok özelliğe sjaişir. Yani 8 adet gezegen olsa da sahip olunan uydularla birlikte bu sayı giderek artmaktadır. En çok bilinen doğal uydu ise ay olarak bilinmektedir. Her gün gördüğümüz ay gecelerimize ışık olmaktadır. Bunun yanında ay gibi daha birçok doğal uydu bulunmaktadır.

Doğal uydusu olan gezegenler

  • Dünya
  • Mars
  • Jüpiter
  • Satürn
  • Uranüs
  • Neptün

Dünya, İçinde yaşadığımız gezegen olan Dünya güneşe en yakın olan üçüncü gezegen olarak bilinmektedir. Ayrıca içerisinde yaşam olan dünyanın ay isminde bir uydusu bulunmaktadır.

Mars, Mars'ın Deimos ve Phobos adında iki adet uydusu bulunmaktadır. Ayrıca Mars Güneş Sistemi'nde yer alan en küçük ikinci gezegendir.

Jüpiter, Jüpiter'in 79 adet uydusu vardır.

Satürn, Satürn'ün 82 adet uydusu vardır ve Güneş Sistemi'nin en çok uydusu olan gezegenidir.

Uranüs, Uranüs'ün 27 adet uydusu vardır.

Neptün, Neptün gezegeni 14 adet uyduya sahiptir.

Doğal uydusu olmayan gezegenler

  • Merkür
  • Venüs

Merkür, Güneşe en yakın olan bu gezegenin bir uydusu yoktur. Ayrıca güneşe yakın olması Merkür'ü ilgi çekici bir hale getirmektedir. Güneş sisteminde yer alan diğer gezegenlere göre oldukça küçük bir boyuta sahiptir.

Venüs, Merkür gezegeni gibi Venüs'ünde bir uydusu yoktur. Bundan dolayı Merkür ve Venüs gezegenleri aynı kaderi paylaşmaktadır. Venüs'ün bir diğer özelliği ise en küçük üçüncü gezegen olmasıdır.

0
0
0
39
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.