Uygurların yerleşik hayata geçmelerinin hayat tarzlarına etkisi

Uygurların yerleşik hayata geçmelerinin hayat tarzlarına etkisi
Uygurların yerleşik hayata geçmelerinin hayat tarzlarına etkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uygurlarda yerleşik hayat yaygınlaşınca Uygur halkının ekonomi anlayışı da değişmeye başlamıştır. Değişen bu yeni hayat tarzıyla birlikte özellikle tarım alanında büyük gelişmeler yaşanmış, tarımın gelişmesi bu bölgelerdeki şehirciliği de geliştirmiştir. Uygurlarda şehirlerin gelişmesi halka yeni imkânlar sunmuş, sunulan bu yeni imkânlar da ticaretin gelişmesini sağlamıştır.

  • Tarımsal faaliyetler artmıştır.
  • Uygurlarda yerleşik hayat yaygınlaşınca, Uygur halkının ekonomi anlayışı da değişmeye başlamıştır. Değişen bu yeni hayat tarzıyla birlikte özellikle tarım alanında büyük gelişmeler yaşanmış, tarımın gelişmesi bu bölgelerdeki şehirciliği de geliştirmiştir.
  • Uygurlarda şehirlerin gelişmesi halka yeni imkanlar sunmuş, sunulan bu yeni imkanlar da ticaretin gelişmesini sağlamıştır.
  • Mimari eserler yapmışlardır.
  • Uygur toplumu ticaret ve tarımın yapıldığı zengin şehirlere dönüşmüştür.
  • Yerleşik hayatla birlikte bir arada yaşamaya başlayan Uygurlar, sosyal dayanışmaya önem vermişler ve birbirlerine yardımcı olmuşlardır. Bu amaçla vakıflar kurmuşlardır.
  • Uygurların yerleşik hayata geçmesiyle birlikte buradaki hukuk kültürü de oldukça gelişmiştir. 

Kısaca:

  1. Tarım gelişmiştir
  2. Ticaret çeşitlenmiştir
  3. Şehirleşme artmıştır
  4. Sosyal yapı gelişmiştir
  5. Hukuk kültürü gelişmiştir.
  6. Şehirler zenginleşmiştir
  7. Mimari eserler vermişlerdir

442
609
271
131
131
131
619
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.