Uyuşturucu maddelerin organlara etkileri

Uyuşturucu maddelerin organlara etkileri
Uyuşturucu maddelerin organlara etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uyuşturucu madde kullanımı en zararlı alışkanlıklardan biridir. Uyuşturucu kullanan kişiler bağımlı olur. Bağımlılık oluşturan uyuşturucu, ölüme yol açmaktadır. İnsanın sağlığının bozulması, akli dengesinin kaybolması durumlarında uyuşturucunun zararlı etkileri ölümcül olarak ortaya çıkmaktadır.

Uyuşturucu maddelerin organlara etkileri, organ iflası, çoklu organ yetmezliği, dokuların zedelenmesi, organların işlevsiz hale gelmesi, sistemlerin bozulması, kalp krizi yaşanması, böbreklerin yetersiz kalması, karaciğerin büyümesi, şişmesi gibi durumlar organlar üzerindeki etkiler arasında yer almaktadır.

Uyuşturucu madde kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının ve devlet kurumlarının bu zararlı alışkanlıklarla ilgili yaptırımları ve mücadeleleri artmalıdır. Uyuşturucu nesillerin heba olmasına neden olmaktadır.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1. Alkolün yol açtığı davranış bozukluklar yazımızı okumak için tıklayınız
2. Sigaranın hangi organlarda kanser hastalığına yol açtığını söyleyiniz yazımızı okumak için tıklayınız

62
63
64
70
63
64
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.