Uyuşturucu ve alkolün insan vücuduna olumsuz etkileri

Uyuşturucu ve alkolün insan vücuduna olumsuz etkileri
Uyuşturucu ve alkolün insan vücuduna olumsuz etkilerini beyinciğin görevleriyle nasıl ilişkilendirebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zararlı alışkanlıkların insan hayatında sosyal ve ekonomik olarak etkileri olumsuz yönde meydanda geldiği gibi sağlık açısından da sorunların yaşanması ve ölümlere varan sonuçlara neden olması söz konusu olmaktadır. Uyuşturucu ve alkolün insan vücudunda daha çok sinir sisteminde etkisi vardır.

Beyincik, vücut koordinasyonunu sağlayan kasların vücuttaki hareketinde uyumu yakalar. Bunun yanında vücuttaki koordinasyonu ayakta tutar, kişinin ayakta durum yalpalanarak yürümesini engeller. Uyuşturucu ve alkolün olumsuz etkileriyle beyincik adı verilen denge merkezine zarar verir ve bu sistemin işlevlerini bozar. Bu şekilde kişinin ayakta duramamasına neden olur.

Beyincik insan vücudunda denge merkezi olarak bilinmektedir. Uyuşturucu ve alkol gibi zararlı maddelerin kullanımı da denge bozukluğu oluşturduğu için beyinciğin çalışmasını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle bu tür zararlı alışkanlıkları olan insanlar ayakta durmakta ve hatta oturmakta bile zorlanırlar. Böyle durumlarda beyincik işlevsiz bile kalabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1020
254
769
34
246
35
537
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.