Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor! / Benim için o güneşler, siz çocuklardınız işte… Barış Manço sözlerinde çocukları neden

Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor! / Benim için o güneşler, siz çocuklardınız işte… Barış Manço sözlerinde çocukları neden
Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor! / Benim için o güneşler, siz çocuklardınız işte… Barış Manço sözlerinde çocukları neden güneşe benzetmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sizce Barış Manço aşağıdaki sözlerinde çocukları neden güneşe benzetmiştir? Düşüncelerinizi aşağıdaki boşluğa yazınız.
“Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor!
Benim için o güneşler, siz çocuklardınız işte…”

Ödev cevabı kısaca : Barış Manço'nun çocukları güneşe benzetmesi, onların yaşam enerjisi, masumiyeti ve gelecekteki umutlarıyla güneşi sembolize etmesinden kaynaklanabilir. Çocuklar, yaşamın sürekli yenilenen ve aydınlanan bir döngüsünü temsil ederler.

Barış Manço, çocukları güneşe benzeterek belki de onların saflığı, enerjisi ve umut dolu doğasıyla özdeşleştirmek istemiştir. Güneş, doğanın en parlak ve enerjik kaynağıdır. Çocuklar da birçok insan için aynı şekilde enerjik, neşeli ve umut verici varlıklardır. Onların saflığı ve hayata olan doğal yaklaşımları, onları güneş gibi aydınlatıcı ve canlandırıcı kılar. Bu nedenle, Barış Manço'nun çocukları güneşe benzetmesi, onların içlerindeki parlaklığı ve umudu vurgulamak amacını taşıyabilir.

1
2
2
1
3
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.