Uzay araştırmaları ışık kirliliğinden nasıl etkilenir

Uzay araştırmaları ışık kirliliğinden nasıl etkilenir
Uzay araştırmaları ışık kirliliğinden nasıl etkilenir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Işık kirliliğinin, gök bilimcileri en çok rahatsız eden konulardan biridir. Sürekli gelişen yerleşim alanları ve bilinçsiz aydınlatma nedeniyle çok sağlıklı gözlemler yapılamıyor. Şehir içinde gece düzenlenen at yarışları, gece oynan futbol karşılaşmaları, hatta halı sahalarda bulunan ışıklandırmalar nedeniyle sağlıklı ölçümler gerçekleştiriliyor. 

Işık kirliliği Astronomi ilişkisi nedir

Az sayıda optik ve kızıl ötesi ölçümlerin alındığı ana astronomi gözlem istasyonu vardır ve bu mekanların ışık kirliliğinden korunmaları gerekmektedir. Uzay teleskopları kullanımı yeryüzü gözlem istasyonlarının önemini azaltmamıştır. Yeryüzü astronomi istasyonlarına ihtiyaç vardır ve bu istasyonlar sağlıklı çalışmalar yapabilmek açısından oldukça önemlidirler.

Işık kirliliği ciddi bir sorun olmakla birlikte, oldukça etkili çözümleri mevcuttur. Bu çözümler sayesinde yeryüzü optik astronomi istasyonlarından etkin ölçüm sonuçları alınabilir ve gelecekte önemli çalışmalar yapılabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

250
1032
244
246
245
159
1065
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.