Uzay kirliliği uzay araştırmaları açısından ne gibi sorunlara yol açabilir

Uzay kirliliği uzay araştırmaları açısından ne gibi sorunlara yol açabilir
Uzay kirliliği uzay araştırmaları açısından ne gibi sorunlara yol açabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde en sık yaşanan sorunlardan biri de uzay kirliliği olarak bilinmektedir. Uzay araştırmaları kapsamında geliştirilen teknik cihazların uzay boşluğunda atıl kalması sonucunda uzay kirliliğinin oluşmaya başladığı bilinmektedir. Bu nedenle kullanılamayan uzay araçlarının ve uzay aracı kazalarının uzay kirliliğine neden olduğu bilinmektedir.

Uzay kirliliğinin yaşanması sonucunda muhtemel uzay araştırmaları da sekteye uğramaktadır. Çünkü temiz yörüngeler oldukça azalmakta ve yeni uzay araçları geliştirmek de oldukça zorlaşmaktadır. Uzay kirliliğinin önlenmesi dünyadaki kirliliklerle mücadeleye de benzemediğinden önemli ölçüde masraf gerektirmektedir. Bu da uzay kirliliğinin azalmasının önündeki en büyük engellerden biridir.

Uzay kirliliği; Dünya'nın çevresinde veya uzayda yer alan ve herhangi bir işlevi olmayan, insan yapımı cisimlerin oluşturduğu kirliliğe verilen isimdir.

Uzay kirliliğini neden açabileceği sorunlar şunlardır;

  • Fiziksel olarak uzayda bulunması gönderilecek uzay araçlarına engel olabilir.
  • Uzaya yollanmış araçlara çarparak kullanılmaz hale getirebilir.
  • Uzayda araştırma yapan insanlara zarar verebilir.
  • Uzay araştırmalarında çok önemli olan ışık kaynaklarını engelleyip çalışmaları geciktirebilir veya durdurabilir.

152
56
123
56
60
110
543
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.