Uzay teknolojisi sayesinde geçmişten günümüze kadar geliştirilen araçlar nelerdir

Uzay teknolojisi sayesinde geçmişten günümüze kadar geliştirilen araçlar nelerdir
Uzay teknolojisi sayesinde geliştirilen araçlar, Uzay teknolojisi sayesinde geçmişten günümüze kadar geliştirilen araçlar nelerdir, uzay teknolojisi sayesinde geliştirilen araçlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

NASA’nın yaptığı birçok çalışma öncelikle tıp alanında hastalıkların tespiti ve iyileştirilmesinde sıklıkla kullanılan cihazlarla gereçlerin geliştirilmesinde öncü oldu. İşte, o cihazlardan bazıları:

  • İç organların görüntülenmesini sağlayan MRI cihazı, uzay araştırmaları sayesinde keşfedilen bir teknoloji. Hayat kurtarıcı tespitlerin yapılmasına yardımcı olur.
  • Yeni doğmuş bebeklerin vücut ısısını ölçmek için kullanılan kulak termometreleri de ilk olarak NASA tarafından kullanılan aletlerdendir.
  • Herhangi bir durumda hastaneden uzak olup yaralanan, zarar gören bir hastadaki hasarı tespit etmek için kullanılan mobil ultrasonun geçmişi de NASA araştırmalarına dayanıyor.
  • Kanser türlerinin tespitinde kullanılan kanser dedektörleri, esas olarak uzay gereçlerindeki kusurları tespit etmek için geliştirilmiş.
  • Patenti hala NASA’ya ait olan çizilmez camlar şu anda okuma gözlüklerinde kullanılıyor.
  • Sırt ağrıları için doktorlar tarafından tavsiye edilen ve vücudun şeklini alan hafızalı yataklar, uzay araçlarında astronotların iniş esnasında zarar görmemesi için icat edilen açık hücreli poliüretan-silikon isimli malzemeden üretiliyor.

Günümüzde hayatın önemli bir parçası olan internet ve bulut teknolojileri, birçok farklı ülkenin gerçekleştirdiği uzay araştırmaları sırasında keşfedilmiş sayılır. Bu önemli teknolojiler, transfer ve uydular arasında data akışıyla ilgili araştırmalarla alakalı olarak geliştikten sonra günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldiler. Ek olarak bilmediğimiz bir yerde ya da bölgede yolumuzu bulmak için sık sık başvurduğumuz GPS de aynı kaynağa sahip bir teknolojidir.

333
687
234
104
101
101
603
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.