Üzüm üzüme baka baka kararır, kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan

Üzüm üzüme baka baka kararır, kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan
Üzüm üzüme baka baka kararır, kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan yukarıdaki atasözleriyle anlatılmak istenen husus nedir, düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir. Bu atasözünde de Kişi, kiminle arkadaşlık ederse, ondan etkilenir; onun alışkanlıklarına, düşüncelerine eğilim duyar; huyunu, gidişini kapar, onun gibi davranmaya başlar görüşü verilmektedir.

Üzüm üzüme baka baka kararır atasözünün anlamı

İnsan hem etkilenen, hemde etkileyen bir varlıktır. Her zaman bir arada bulunan, arkadaşlık eden kimseler, birbirlerinin huyunu kapar.

Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan atasözünün anlamı

Kişiler kiminle arkadaşlık ettiyse, kişi ondan etkilenir. Arkadaşının düşüncelerine, alışkanlıklarına eğilim duyar. Arkadaşının huyunu alır ve artık onun gibi davranmaya başlamaktadır.

518
320
750
63
69
70
860
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.