Uzun süre kullanılmayan bir bisikletin zinciri sizce neden paslanır

Uzun süre kullanılmayan bir bisikletin zinciri sizce neden paslanır
Uzun süre kullanılmayan bir bisikletin zinciri sizce neden paslanır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Uzun süre kullanılmayan bir bisikletin zinciri sizce neden paslanır

Ödev cevabı kısaca : Uzun süre kullanılmayan bir bisikletin zinciri paslanabilir çünkü metal yüzeyler zamanla nem, oksijen ve kir ile temas ettiğinde oksitlenmeye başlar. Bu oksitlenme, metal yüzeylerde pas oluşumuna yol açar. Pas, metalin yüzeyindeki koruyucu tabakayı zedeler ve zincir gibi hareketli parçaların işlevini bozabilir. Ayrıca, bisikletin uzun süre kullanılmaması nedeniyle zincir yağlanmazsa, paslanma riski daha da artar. Bu nedenle, bisikletinizi uzun süre kullanmadan önce düzenli bakım yapmak ve zinciri koruyucu yağ ile kaplamak önemlidir.

4
107
4
13
1
2
107
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.