V harfi ile başlayan çiçek isimleri

V harfi ile başlayan çiçek isimleri
V harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi V olan çiçekler hangileridir, V ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

V ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca V harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

V harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Vanilya çiçeği
  • Veronika
  • Vapur dumanı çiçeği
  • Vişne ağacı çiçeği

V harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Saflığı ve sadeliği simgelemesi ile bilinen vanilya çiçeği günümüzde hala bu anlamda kullanılmaktadır. Vanilya çiçeğinin İngilizce anlamı Heliotrope'dir. Vanilya çiçeğinin en belirgin özelliği keskin kokusudur. Büyülü kokusu ile büyük bir anlam taşımaktadır.

Veronika Çiçeği; dona karşı duyarlıdır. Sıcak bölgelerde yarı gölge alanlara dikilmelidir. Yaklaşık 100 türü vardır. Temmuz, ağustos aylarında dış dallardan alacağınız çeliklerle üretebilirsiniz. Bu yöntemle kolay köklenir.

Bakımı kolay Ageratum çiçeği veya Vapur Dumanı Çiçeği uzun süre çiçekli kalabilmesiye ünlü park ve bahçeler için uygun, balkon ve teraslarda rahatlı yetiştirilebilen, güneşi fazlasıyla seven,25-35 cm arasında bitki yüksekliğne sahip tek yıllık bir çiçektir.

Vişne ağacı, yuvarlak taçlı ve kiraza göre daha çalımsı görünüşlüdür. Gövdesi kırmızımtırak gri benekli, donuk ya da parlak renklidir. Dalları kirazınkinden ince ve yay gibi olup sarkıktır. Yaprakları da kirazınkinden daha küçük, ayası düz, parlak yeşil renkli ve tüysüzdür.

Kaynak:Eğitim Sistem

10
77
23
2
2
15
107
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.