Vakıflar hangi amaçlarla kurulmaktadır

Vakıflar hangi amaçlarla kurulmaktadır
Vakıflar hangi amaçlarla kurulmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kamuya faydalı hizmetler yapılması ve devlete yardım edilmesi amacı güden tüzel kişilikler olan vakıflar başka kurumlar veya kişiler tarafından kurulur. Çeşitli konularda ve alanlarda vakıflar mevcut olabilmektedir. Kültür yaymak, öğrenci desteklemek, çevre korumak, bireysel sanatları gerçekleştirmek bu alanlara birkaç örnektir.

Toplumun yaşam kalitesini arttırmak amacı güden sivil toplum kuruluşu yapısında olan vakıflar devlete de yürüteceği hizmetlerde yardım eder. Düşkünlerin, yoksulların yardımına koşarlar. Daha donanımlı insan yetiştirmek, daha sağlıklı insanlar oluşturmak için her alanda toplum hizmeti verebilirler. Mal ve kişi topluluklarının bir araya gelmesi vakıf oluşturmanın birincil koşuludur. Vakıflara kişiler mal bağışında bulunabilir. Toplum faydasına kullanılabilecek mal bağışlarını vakıflar kabul etmektedir.

104
44
13
2
1
1
160
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.