Vakti belirlenmemiş ibadetler

Vakti belirlenmemiş ibadetler
Vakti belirlenmemiş ibadetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslüman bütün hayatını salih ameller çerçevesinde yaşamaya çalışır. Çünkü vakitleri belirlenmiş temel ibadetleri yanında Allah rızası için ve helal sınırlar içinde yaptığı diğer bütün işleri de Allah (c.c.) katında değerlidir.

İlim öğrenmek, iyiliği emretmek, kötülüğü yasaklamak, düşmanla cihat etmek, şükretmek, dua etmek, sadaka vermek, sabırlı, dürüst, yardımsever, adaletli ve sorumluluk sahibi olmak gibi erdemli davranışlar yanında Kur’an-ı Kerim okumak, anne babaya itaat, sıla-i rahim, Allah’ı (c.c.) zikir ve helal kazanç da salih amellerdendir.

Allah rızası için anne-babaya itaat ve iyilik etmek de farz olan salih amellerdendir. Sıla-i rahim, akrabalık hukukunun gözetilmesi demektir. Müslümanlara salih bir amel olarak sıla-i rahim emredilmiştir. Allah’ı (c.c.) zikretmek de salih amellerdendir. Salih amellerden biri de helal kazançtır. İnanan insan geçimini sağlamak için Allah’ın (c.c.) kendisine takdir ettiği rızkı yine Allah rızasını gözeterek aramak ve harama el uzatmadan helal yoldan kazanmakla yükümlüdür.

Bazı ibadetleri yapmak için belirli bir zaman şartı yoktur. Böyle ibadetlere vakti belirlenmemiş ibadetler denir. Örnek verecek olursak:

  • Dua etmek
  • Sadaka vermek
  • Kur-an'ı Kerim okumak
  • İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak
  • Yetimlerle ilgilenmek
  • Anne babaya saygılı olmak
  • Yolda kalmışa yardım etmek

6103
2238
4525
1104
1113
1114
4307
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum