Vakti belirlenmiş ibadetler nelerdir

Vakti belirlenmiş ibadetler nelerdir
Belirli şekli ve vakti olan ibadetler hangileridir, vakti belirlenmiş ibadetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vakti belirlenmiş ibadetlerden kısaca anladığımız, Namaz, oruç, hac, zekat, fitre ibadetlerinin vakitleri bellidir. Bir müslüman günde 5 vakit (Erkeklere Cuma namazıda) namazı farzdır ve vakitleri bellidir. Ramazan orucunun ne zaman tutulacağının vaktide bellidir. Oruç İmsak vakti ile akşam ezanı arasında tutulur. Fitre ramazan ayı içinde verilmesi gerekiyor. Zekat ve Hac ibadeti ise zengin olan Müslümanların yapması gereken ibadetlerdir.

Dinimizde vakti belirlenmiş ibadetler; namaz, oruç, fitre, zekât, hac ve kurbandır.
Vakti ve şekli belirlenen ibadetlerin başında namaz gelir. Salih bir amel olarak namaz, Müslümanın Allah (c.c.) ile baş başa olması ve kulluğun özüdür. Allah’a (c.c.) yönelişin ve onunla irtibatın en somut şeklidir. Salih amellerin en üstünü vaktinde kılınan namazdır.

Ramazan orucu, İslam’ın beş temel şartından biridir. Peygamber Efendimiz, samimiyetle tutulan orucun ödülünün özel olacağını bildirmiştir.

Vakti belirlenmiş bir ibadet olan fıtır sadakası; gücü yeten Müslümanların sağlıklı olmalarının bir şükrü olarak Ramazan ayının sonuna kadar fakirlere vermekle yükümlü oldukları sadakadır.

Vakti belirlenmiş ibadetler;

  • Namaz
  • Oruç
  • Zekât
  • Hac
  • Fitre
  • Kurban

1504
787
1469
791
567
571
627
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
12 Yorum