Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkı bakımından vergi vermenin gerekliliğiyle ilgili kompozisyon

Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkı bakımından vergi vermenin gerekliliğiyle ilgili kompozisyon
Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkı bakımından vergi vermenin gerekliliğiyle ilgili düşüncelerinizi kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde
Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkı bakımından vergi vermenin gerekliliğiyle ilgili düşüncelerinizi kompozisyon olarak yazınız. Yazdığınız kompozisyonu sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. Kompozisyon yazarken aşağıdaki sözlerden yararlanabilirsiniz.

  • Çiçekler ilgi, çocuklar sevgi, ülkeler vergi ile büyür.
  • Hizmet istiyorsan devletten, vermelisin vergini yürekten.
  • Bayrak bağımsızlığımızın, vergi varlığımızın kanıtıdır.

Vergini ver hizmetini al

Bir ülke ne kadar vergi alırsa o kadar çok yatırım yapar. Ama vergi kaçakları olursa ne yazık ki çok fazla gelişemez. Nasıl ki çiçekler ilgi, çocuklar sevgi isterler, ülkeler de vergi ile büyür.

Bizler bu yüzden her zaman sorumluluklarımızı yerine getirmeli vergilerimizi vermeli en azından alış verişlerden sonra fiş alarak devletin vergi almasını sağlamalıyız. Tıpkı “Hizmet istiyorsan devletten, vermelisin vergini yürekten.” Sözünde söylendiği gibi. Çünkü bir ülke bağımsız olmak istiyorsa önce ekonomik bağımsızlığını kazanmak zorundadır. Bunun da yolu verginin düzgün toplanmasıdır. Bizler biliyoruz ki bayrak bağımsızlığımızın, vergi varlığımızın kanıtıdır. Bunu aklımızdan hiç çıkarmamalı devletimiz için elimizden geleni sonuna kadar yerine getirmeliyiz.

6300
2312
6150
1414
1863
1358
6167
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum