Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı görevlerimiz nelerdir

Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı görevlerimiz nelerdir
Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı görevlerimiz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vatan, sınırları belli toprak parçası olarak anlam kazanmaktadır. Fakat bizim toplumumuzda vatan kavramı oldukça kutsaldır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır, anlayışının 7’den 70’e herkes tarafından benimsendiği görülmektedir.

Vatan üzerinde yaşayan her insanın milli, ahlaki ve hukuki bir şuurla tarihi devamlılık içindeki gelenek ve göreneklerin, örf ve adetlerin, dini inançların etkisiyle bir sorumluluğu bulunmaktadır.

Vatanımıza karşı sorumluluklarımız şu şekildedir:

  • Canımız ve malımız pahasına vatanı savunarak dil, din, kültür ve tarihi yaşatmaktır.
  • Vatanımız için vergi vermektir.
  • Bir vatani vazife olarak askere gitmektir.
  • Vatan, millet, devlet olgularına sahip olmaktır.
  • Birlik ve beraberliği korumak, huzur ve barışı tesis etmektir.
  • Devlet sisteminin sağladığı sosyal, hukuki haklardan yararlanmak ve sorumlulukları yerine getirmektir.

Bayrağımıza karşı görevlerimiz şu şekildedir:

Bayrak demek ülke demektir. Bayrak demek bir milletin simgesi özgürlüğü demektir. Bu nedenle bayraklar çok önemlidir. Bizim bayrağımızdaki kırmızı renk şehitlerimizin kanını simgelemektedir. Bayrağımıza gereken saygıyı göstermeliyiz. Bayrak asla yere düşmemeli ve devamlı yukarıda gönderde olmalıdır .Bayrağı elimize aldığımız zaman öpmeli ve alnımıza koymalıyız. Onu dikkatli bir şekilde taşımalı ve İstiklal Marşı okunurken ona doğru dönmeli ve hazır ol vaziyette beklemeliyiz.

2129
207
1106
502
53
53
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.