Vatanımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz kahramanlar

Vatanımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz kahramanlar
Vatanımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz kahramanlar hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli Mücadelede milletimiz askeri, kadını, yaşlısı çocuğu ile büyük bir özveri ve vatanseverlik gösterdi. Milletimiz fakir olmasına rağmen elinde avucunda ne varsa ordusunun ihtiyaçları için vermekten çekinmedi. Kadınlar, yaşlılar kağnılarla günlerce süren yolculuklarla cepheye mermi, erzak taşıdı. O kahraman kadınlardan biri de Şerife Bacı idi. Şerife Bacı bebeği ile Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya mermi taşıyordu. Kar bastırmış ve bebeğini mermilerin arasına koyarak üstlerini örtmüştü. Ancak tipi bastırmış ve kafileden kopmuştu. Askerler bebek sesini duyup yetiştiklerinde Şerife Bacı donarak şehit düşmüştü. Bebek yaşıyordu ve cephane de askere ulaştırılmıştı.

Yunanların İzmir’i işgali ile Batı Cephesi’nde mücadelemiz başladı. Kuvayımilliye İzmir, Aydın ve Manisa civarında başarılar elde etti. Bu cephede birçok kadın kahraman erkeklerle birlikte mücadele verdi. Bunlardan biri olan Gördesli Makbule (1902 – 1922) eşi Halil Efe birlikte bir çatışma sırasında silah arkadaşlarını korumak için öne atılınca başından vurularak şehit düştü. Erzurumlu Fatma (Erden, 1888 – 1955) da Yunanlara karşı savaşlara katıldı. Erzurumlu Fatma eşi ile birlikte 1.Dünya Savaşı’na katılmıştı. Eşinin şehit olmasından sonra Mustafa Kemal’le görüşerek Batı Cephesi’nde görev yaptı.

3750
1350
2830
2405
1099
1105
3890
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum