Vatansever bir insan olmak bize ne gibi sorumluluklar yükler

Vatansever bir insan olmak bize ne gibi sorumluluklar yükler
Vatansever bir insan olmak bize ne gibi sorumluluklar yükler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vatansever olmak, vatanı için her şeyi göze alabilmek ve fedakarlıklar gösterebilmek anlamına gelir. İnsanlar vatanlarında özgür bir şekilde yaşamak adına bazı bedeller öder. Özellikle bizim gibi Müslüman topraklarda vatan, namustur. Vatan sevgisi, imandandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.

Vatansever bir birey olmak insanlara bazı sorumluluklar yükler. Bunlar, vergi vermek, askerlik yapmak, çevreyi temiz tutmak, adaleti gözetmek, merhametli ve hoşgörülü olmak, kamu malına zarar vermemek, özgürlüklere saygı duymak şeklindedir. Bunları yerine getiren kişiler vatansever kişiler olarak sorumluluklarını yerine getirir. Toplumun barış ve huzuru için çalışmış olur.

Vatan bizim ailemizdir, akrabalarımızdır, arkadaşlarımızdır, dostlarımızdır, komşularımızdır; soluduğumuz havadır, içtiğimiz sudur. Vatan bizim geçmişimizdir, geleceğimizdir, umutlarımızdır, hayallerimizidir. Kısacası vatan bizim her şeyimizdir. Vatan, bayrak gibi mukaddes değerleri sevmek ve korumak dinimizin en önemli emirlerinden biridir. Çünkü mukaddes değerlerimiz bizim şerefimizdir, namusumuzdur, bağımsızlığımızdır, geçmişimizdir, geleceğimizdir. İslam dininde vatanını, bayrağını, namusunu vb. kutsal değerlerini korumak farzdır.

81
18
97
2
1
0
663
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.