Veliler dikkat ! Artık kanaat notu yok !

Veliler dikkat ! Artık kanaat notu yok !
SBS yerine getirilen yeni sınav sistemiyle artık kanaat notu yok sınav da yüzde 70 etkili.

SBS yerine merkezi yazılı sistemi getirildi. Bu yıl sadece 8. sınıflarda uygulanacak sistemde 6 dersin sınav sonucu ortaöğretime geçişte yüzde 70 etkili olacak. Kanaat notu olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine uygulanacak yeni sınav sistemini açıkladı. Bu yıl sadece 8’inci sınıflarda uygulanacak sistemde fen ve teknoloji, matematik, türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlâk bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavlarından 1 tanesi bakanlık tarafından yapılacak. Bu sınavlar, ortaöğretime geçişte yüzde 70; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması ise yüzde 30 etkili olacak. Ortalama sonuç yerleştirme puanını oluşturacak. 2 yazılısı olan derslerden 1’incisi, 3 yazılısı olan sınavların da 2’incisini bakanlık yapacak. 2 günde yapılacak bu sınavlarda okullar tatil olacak. Ayrıca, ilk taslakta öngörülen öğretmen kanaat notuna yer verilmedi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.