Verilen örneklere göre modifikasyonu nasıl tanımlayabilirsiniz

Verilen örneklere göre modifikasyonu nasıl tanımlayabilirsiniz
Verilen örneklere göre modifikasyonu nasıl tanımlayabilirsiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Klorofil bitkilere yeşil renk veren bir pigmenttir. Klorofil sentezleyen gene sahip bir bitki karanlık ortamda klorofil sentezleyemediğinde bitkinin rengi beyaz olurken, aydınlık ortamda klorofil sentezleyebildiğinde bitkinin rengi yeşil olur. Bu durum modifikasyondur. Verilen örneklere göre modifikasyonu nasıl tanımlayabilirsiniz?

Ödev cevabı kısaca : Modifikasyon, organizmanın çevresel faktörlerin etkisi altında, genetik materyalinde herhangi bir değişiklik olmadan geçici olarak gözlenen fenotipik bir değişikliği ifade eder. Bu durum, organizmanın genetik yapısının değişmemesine rağmen çevresel faktörlerin etkisiyle görülen geçici değişikliklerdir. Örnekte, bitkinin karanlık veya aydınlık ortama maruz kalması, klorofil sentezini etkiler ve bitkinin renk değişikliğine neden olur. Bu renk değişikliği, organizmanın genetik kodunda bir değişiklik olmadan meydana gelir ve modifikasyon olarak kabul edilir.

1
0
2
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.